Isnin, Disember 19, 2011

Kaya

Assalamualaikum kawan2 semua..

Dah lama giler aku tak menulis di sini.. muahahaha... (gelak org jahat)..

Tengahari tadi, dpt emel dari seseorang, meluahkan isi hatinya...

"Eh,org tu kaya, kan..
Untung org tu kan.. bleh g overthesea bila2 masa je,cam balik kg..."

kaya kaya kaya.. sapa tak nak kaya..
Semua org nak kaya...

HEIIIIII... USAHALAH KALO NAK KAYA!!!




Kaya..

Macam2 kaya
Seronoknya kalo kaya
Boleh beli macam2..
Cakap je apa nak..
Petik jari jerrrr...

tp, jangan la nak jd kaya cam dlm video Senario tu.. Hahaha...


Kawan ku sayang...

tak semestinya kaya itu bahagia..
Tak semestinya kaya itu gembira

Boleh jadi jugak kaya itu sengsara
Boleh jadi jugak kaya tu tak dapat lelapkan mata..
Boleh jadi jugak kaya tu tak tercapai bahagia

Sayangku kawan..

Jom kita jadi biasa2 aje

Asal kita bahagia
Asal kita tak kecewa
Asal kita tak dalam dilema sentiasa

kawan, kau bahagia, aku bahagia..
Nanti kita g tengok wayang sama2 ye...


P/s..

Darl sayang ku..jgn ko ingat kaya tu selalunya bahagia.
Kalo nakkan kaya, bahagia, gembira, selesa..

Ingatlah, usaha usaha, usaha & usaha.
Tak pe la kita tak kaya sangat
Sederhana asal bahagia..

Semoga persahabatan kita semakin kaya dengan kasih sayang, kebahagiaan, kegembiraan & penuh kesyukuran.

Mu masih ingat emel mu ke ku pasal "ISTIDRAJ" tu???

nah, ni kaya untuk Mu, esok bleh breakfast Kaya ngan roti.. hehehe





p/s lagi....

Ku pun kaya jugak..

Kaya budi bahasa,
Kaya pandan kelapa,
Kaya hutang..


Hahahaha...


Apapun... jgn serik ya, walau kita tak kaya macam sesetengah orang
Tapi persahabatan kita ni dah pun kaya..

Kaya dengan gossip
Kaya dengan cerita
Kaya dengan kisah suka duka kita bersama


"Shoulder to cry on.... ~ Tommy Page"

Darl... "My Shoulder for U to cry on.... " (T_T)

Rabu, Jun 01, 2011

Entri bosan-bosan..



gambar : kredit to FB Nora Elena


Assalamualaikum...

Hari2 balik kejar tv, takut tv lari... hehehe

Uishhh.. Nora Elena nak start dah...

Dah jatuh cinta ngan Seth Tan & Nora Elena

Esok kena tgk, katanya scene kat Cameron Highland --->>> ada sesuatu yg menyebabkan Nora Elena jatuh cinta ngan Seth Tan. Haiyaaaa... cannot sabar meh..

Selasa, Mei 31, 2011

Sendirian..


Dah mula merindukan mereka2 ini, padahal belum pun sampai 24 jam diaorg balik kg. Huhuhu...

Esok pegi keje, naik tren. Maknanya kena bangun awal sket, sbb takut lewat sampai opis.
Balik keje, tumpang opismate separuh jalan & naik teksi separuh jalan.

Isnin, April 25, 2011

Kawan baik saya..

Assalamualaikum..

setelah lama blog ni tersadai begini sahaja... hari ini saya nekad mengupdate blog ini. Hahahaha...

Perkara pertama...
tahniah di ucapkan buat sahabat baik ku,
teman meroyan bila sampai pada hal BAIM WONG..
kawan sama2 meluahkan bicara..
kawan yg selalu meminjam bahu utk menangis..
kawan yg sama selalu berjanji nak jumpa, tp sampai skang tak jumpa2... hahaha...

Anda semua boleh jumpa dia di sini...
Perkenalkan.. my lovely friend...


IJA @ IJAHANS @ MEK JA. hehehe..

Wellcome to the BLOG my dear Ija.
Semoga memeriahkan lagi dunia blog..

Kami kenal kat FB, tatkala meroyankan Baim Wong..


Hensem kannnnnnnn....
Tu baru gambar sisi.. lum gambar pandangan depan lagiks.. hahaha..

Ni gambar masa Baim Wong datang utk preview sinetron Kejara dan Bintang yg bakal berakhir pada 04 May 2011 ni..
Huhuhu... sedihnya bila citer ni dah nak abih...

Artis kelahiran Jakarta Indonesia, keturunan Cina & Sunda.
Bakal menyambut ultahnya yg ke-30 pada 27 April 2011 ini..

Wassallam...